Interieur werkplek

Mijn moodboard voor de werkkamer

2 mei 2017

Van rommelhok naar sfeervolle werkplek

In mijn vorige blog over de werkkamer vertelde ik al dat er iets heel leuks aan zit te komen volgende week.
Ik mag namelijk naar de huishoudbeurs en daar rond de tafel gaan zitten met Elisah van Interior Junkie. Zij wil mij gaan helpen bij het inrichten van de werkkamer. Een plek die ikzelf best moeilijk vind om praktisch in te richten.

In ons huisje hebben we namelijk niet veel plek voor opbergruimte. Waar ik bijvoorbeeld vroeger voor mijzelf een kledingkast van 3 meter had en nog wat ladekasten, zijn mijn vriend en ik nu aangewezen op enkel een kast van 2 meter, die we ook nog eens samen moeten delen! Pogingen om een deel van zijn kastplek in te pikken faalde, dus menig goed doel is nu goed voorzien.
Eerlijk is eerlijk, hoe minder spullen je hebt hoe fijner het uiteindelijk voelt. Maar toch heeft een mens ook gewoon kasten nodig om dingen in weg te stoppen die het daglicht niet altijd hoeven te zien.

werkkamerwerkkamer bureau

Nu hebben we naast onze slaapkamer nog één kamertje “over”. De bedoeling was om hier een fijne werkkamer van te maken. Echter na de verhuizing bleek dit al snel een handig opslag hok te zijn.

Omdat we na de verhuizing het hele huis nog moesten gaan inrichten en we letterlijk begonnen met alleen een bed, hebben we het een tijdje maar gelaten voor wat het was.
Maar met twee vaak thuiswerkende mensen, is de behoefte aan een werkplek toch best groot. De huiskamer is heel gezellig, maar zorgt soms ook voor te veel ruis. Vooral als we samen thuis zijn en je geconcentreerd even wat moet doen. Dan wil je je kunnen terugtrekken aan een bureautje in een fijne rustige kamer. En ja, dat gaat nu niet.
Momenteel ligt de administratie opgestapeld in dozen in de hoek, het bureau vaak vol met verpakkingsmateriaal voor de webshop en ik weet mij geen raad met de poster- en kaartenvoorraad. Alles ligt nu in een stellingkast, maar dat ziet er natuurlijk heel rommelig uit.

 

werkplek

We hebben opbergruimte nodig, dat mag duidelijk zijn. Maar omdat dit zo’n fijne lichte kamer is, vind ik het zonde om deze ruimte vol te gooien met alleen hoge kasten en een bureau. Het mag ook wel een beetje sfeer meekrijgen.

Maar hoe ik de kamer moet gaan inrichten om het niet te klein te laten aanvoelen en hoe ik voorkom dat de ruimte gaat lijken op een opberghok? Dat zijn vragen die Elisah hopelijk kan gaan beantwoorden met haar ontwerp.

Om een goed interieuradvies te kunnen geven, vroeg zij of ik een moodboard wilde maken.
Dit kan tegenwoordig heel makkelijk via Pinterest. Je maakt voor jezelf een bord aan, voegt daar foto’s en pins aan toe die je aanspreken en deelt het vervolgens met het desbetreffende persoon.

Ik hou heel erg van de aardekleuren. Wit gecombineerd met groen, beige, grijs en een beetje zwart. Vaak aangevuld met hout en andere natuurlijke materialen. Omdat ik ook gek ben op patroontjes en hier en daar een kleurtje, spreekt de etnische stijl mij ook aan. Aztec kussens en kelim kleden bijvoorbeeld.

Benieuwd naar mijn moodboard? Hieronder zal ik een paar foto’s delen uit mijn bord op Pinterest.

Ik ben natuurlijk heel erg benieuwd naar haar advies! Natuurlijk zal ik deze na het gesprek ook delen met jullie in een nieuwe blog. Hopelijk kunnen we snel aan de slag met de kamer!

moodboard

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: